Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-19.jpg
 
 

Ajankohtaista

19.06.2023

PROACTIVE ECOLAND

PROACTIVE ECOLAND
Nuorisokeskus Marttinen aloitti uuden Erasmus+ strategisen kumppanuushankkeen, jonka tavoitteena on luoda uusi kasvatuksellinen lautapeli.
Lue lisää hankkeesta ja sen tavoitteista alta!


ProActive EcoLand on Erasmus+ ohjelman kautta rahoitettava -strateginen kumppanuusprojekti, joka keskittyy ympäristön suojelemiseen ja ilmastonmuutoksen vastustamiseen.

Tämä projekti pyrkii inspiroimaan, motivoimaan ja tukemaan positiivisten muutosten toteuttamista arkielämässä paikallisissa yhteisöissämme luomalla kasvatuksellisen lautapelin ja verkkoalustan pelin innoittamien ideoiden jakamiseen! 

Projekti käyttää pelillistämismenetelmää sitouttaakseen nuoria, joiden kanssa työskentelemme, mutta myös sitouttaakseen muita kasvattajia ja nuoria ympäri Eurooppaa (ja digitaalisen viestinnän kautta: laajemmin ympäri maailmaa).

ProActive EcoLand yhdistää erilaisia luonnon elementtejä ja sosiaalisia yhteisöjä kannustaen osallistujia määrittelemään ja löytämään mahdollisia ratkaisuja kestävyyteen, ilmastonmuutoksen hidastamiseen ja planeetan/ympäristön suojeluun liittyviin ongelmiin. Se tarjoaa nuorisoryhmillemme uuden, konkreettisen (ja hyvin tarpeellisen) räätälöidyn työkalun tehokkaaseen toimintaan paikallisella tasolla.

ProActive EcoLand: Play-Act-Empower

Projektin tavoitteet:

Vastata nuorten kanssa työskentelevien aikuisten ilmaisemiin tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin luomalla sopivia välineitä ja työkaluja

Herättää osallistujien tietoisuus arkipäivän toimien hiilijalanjäljen vaikutuksesta planeettaan

Käynnistää ideoita ja konkreettisia kestäviä toimia, jotka edistävät ympäristöongelmien ratkaisemista yhteisöissämme ja laajemmassa mittakaavassa Euroopassa

Luoda verkkoalust, jossa jaetaan paikallisia toimia, lisätään toimien tehokkuutta vertaistuen avulla ja inspiroidaan muita yhteisöjä

Jakaa konkreettisia ratkaisuja (paikallisiin) ympäristöongelmiin ja kulutusasenteisiin

Jakaa paikallisia onnistumistarinoita, jotka voivat rohkaista muutosta paikallisten hallinnon tasolla ja vaikuttaa paikalliseen 'vihreään' politiikan tekemiseen

Tukea kestävän elämäntavan käsitteen omaksumista.

Tukea nuoria (pro)aktiivisessa roolissaan kestävien ratkaisujen integroimisessa arkielämään.

Inspiroida ja motivoida ympäristökäyttäytymisen muutoksia kansainvälisellä tasolla.

Aiheet ja painopisteet:

Ympäristö ja ilmastonmuutoksen vastustaminen

Politiikan, tutkimuksen ja käytännön yhteyden vahvistaminen

Aktiivisen kansalaisuuden, nuorten aloitteellisuuden ja nuorisoyrittäjyyden, mukaan lukien sosiaalinen yrittäjyys, edistäminen

Odotetut tulokset:

Kasvatuksellinen lautapeli luodaan kaikilla toiminnallisilla ja tehokkailla visuaalisilla elementeillä - uusi ja innovatiivinen koulutustyökalu, joka on valmisteltu tulevaisuuden nuorisotyötä varten, tiedottamaan ja kouluttamaan, voimaannuttamaan ja motivoimaan nuoria ja muita sidosryhmiä ottamaan aktiivisempi rooli yhteisössään ilmastonmuutoksen ja ympäristövaikutusten vähentämisessä. Toteutetaan  ja arvioidaan 50 testiryhmää kahdessa testausvaiheessa, jotta voimme luoda tehokkaan työkalun tietoisuuden lisäämiseksi, ratkaisujen luomiseksi ja nuorten voimaannuttamiseksi ottamaan aktiivinen rooli paikallisissa yhteisöissään ja siten tuottamaan uusia ideoita paikallisille ympäristötoimille. Tietoisuuden taso nousee 250 nuoren, kasvattajan, kouluttajan, kansalaisjärjestön jäsenen ja asiaan liittyvien sidosryhmien keskuudessa, jotka osallistuvat kehitettävän lautapelin käyttöön ja jotka siten ovat tietoisempia ilmastonmuutoksen, ympäristön ja roolinsa merkityksestä ympäristövaikutuksen vähentämisessä arkielämässämme ja paikallisissa yhteisöissämme.

ProActive EcoLand -alusta testataan ja luodaan kaikkine toimintoineen ja visuaalisine osineen - uusi ja innovatiivinen työkalu hyvien käytäntöjen levittämiseen ja lautapelin käynnistämän vaikutuksen levittämiseen, tiedottamaan ja kouluttamaan, voimaannuttamaan ja motivoimaan nuoria ja muita sidosryhmiä ottamaan aktiivisempi rooli yhteisössään ilmastonmuutoksen ja ympäristövaikutusten vähentämisessä.

Projektikumppanit

Marttinen (Suomi)

Vzw Elegast (Belgia)

ASOCIACION PROMESAS (Espanja)

Produções Fixe Unipessoal Lda (Portugali)

Argonauta (Kroatia)

OIP Posejdon (Kroatia)

Projektin kesto: 24 kuukautta


Lisätietoja hankkeesta 

Sami Sorjonen

Nuorisotyön koordinaattori

+358447151953 tai sami.sorjonen@marttinen.fi 

 
 
 
 
Sivua päivitetty: 16.07.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy