27.09.2019
Ruoka
Ympäristöasiat ovat Nuorisokeskus Marttisessa lähellä sydäntä. Marttisen ravintolassa ei käytetä ylikalastettuja kalalajeja vaan lähivesistä nousevaa kuhaa ja haukea, joka jalostetaan esimerkiksi haukipihveiksi. Käytämme vain suomalaista liha- ja maitotuotteita. Kasvisten sesongin mukainen käyttö on keittiöllä tärkeässä roolissa. Luomuna voimme tarjota mm. tuoreet sämpylät, kotipullat & kahvit, aamupalan puurot, vadelma- ja mansikkakiisselit. Paikallista ruokaa ovat myös metsäsienet ja puolukat.
Energiankulutus
Marttisessa jokainen henkilökunnassa huomioi energiankulutuksensa omassa toiminnassaan ja tulee tietoiseksi samalla myös koko talon kulutuksesta. Veden kulutuksessa asiakkaita ohjeistetaan myös säästävämpään vedenkäyttöön.
Kierrätys
Kaikkea pyritään kierrättämään mahdollisuuksien mukaan ja käyttämään uudelleen askartelutyöpajalla, kuten maitopurkkien korkkeja, munakennoja ja vanhoja kansioita.
Marttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.