Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
  • marttinen-talvi.png
  • Maastopyöräilijä lumisessa kuusimetsässä.
  • lumikenkailya-marttisessa239489434.jpg
  • marttinen-paarakennus-ulkokuva-talvi-17-.jpg
 
 
 

Pääsiäisenä Marttiseen koko perheellä

Pääsiäislomalla nautitaan keväisestä tai talvisesta luonnosta monilla tavoilla - vuokrataan fatbiket päiväretkelle tai lasketellaan ehkä vielä suksin tai pulkin rinteitä alas, jos vielä lunta maisemissa. Olemme lähellä Etelä-Pohjanmaata ja alueella palaa myös pääsiäiskokkoja. Päivitämme tänne myös listaa pääsiäiskokoista lähistöllä.

Pääsiäinen voi koostua myös kulttuurista tai ostoksista, puolen tunnin etäisyydeltä löytyvät Ähtäri Zoo ja Tuurin kyläkauppa ja tunnin etäisyydellä Serlachius-museot. Valinnan teet sinä ja perheesi tai ystäväsi.

Aktiivisen ulkoilu- tai kulttuuripäivän jälkeen on mukava lämmitellä oman hirsihuvilahuoneiston löylyissä tai pulahtaa järven vesiin. Heräillä pitkään ja tehdä yhdessä aamiaista.  


Varaa hyvät unet hirsihuvilahuoneistosta pääsiäisenä Marttisesta.        Tutustu Marttiseen virtuaalisesti etukäteen.        


Kuva hirsihuvilahuoneistosta.

Varaa majoitus ja Lue alta mitä kaikkea Marttisen lähiseudulta löytyy.


 
Vuokraa sähköavusteinen fatbike tai lumikengät
 

Vuokraa sähköavusteinen fatbike tai lumikengät

Vuokraa perheellesi tai ryhmällesi sähköavusteiset fatbiket tai lumikengät keväistä retkeä varten

Marttisessa on mahdollista kokea ympäröivä talvinen luonto monesta näkökulmasta ohjattuna ja nyt on mahdollista myös vuokrata näitä harrastevälineitä käyttöön alueellamme.

Pääsiäisenäkin on vuokrattavissa sähköfatbikeja ja lumikenkiä. Vuokraus on mahdollista fatbikessä 2, 4 tai 7 tunniksi maanantaista perjantaihin klo 10.00 -17.00 ja lauantaisin klo 9.00 - 16.00.
Hinnat: 25,00 € / 2 tuntia / pyörä, 40,00 € / 4 tuntia / pyörä, 70,00 € / 7 tuntia / pyörä 
Pyöriä on runkokokoa S, M, L.

Lumikenkien hinta on 9€

Marttisen lintutorni
 

Marttisen lintutorni

Virroilla voit käydä tarkkailemassa, seuraamassa ja tunnistamassa lintuja Herraskylässä, siellä voit nähdä erilaisia muuttolintuja. Lintutornista näkee avoimille vesialueille. Polku on noin 1km mittainen. Lähde nauttimaan kevät-talvisesta luonnosta eväitten kanssa.

Torisevan rotkojärvet ja luontopolku
 

Torisevan rotkojärvet ja luontopolku

Torisevan rotkojärvet sijaitsevat noin 15 minuutin etäisyydellä Marttisesta.

Torisevan rotkojärvet - Alainen, Keskinen ja Yläinen Toriseva - ovat kuuluisia syvyydestään ja jylhien kallioiden tavoin äkkijyrkistä rannoistaan.Sijaitsevat aivan kantatie 66 varressa.

Torisevan luontopolku

Halutessaan reippailua, voi lähteä patikoimaan Torisevan 6,5 km pitkälle luontopolulle. Se alkaa kahvimajalta seuraten Alaisen Torisevan kalliorannan päällä olevaa polkua järven eteläpäähän Inkerinkalliolle (1,2 km). Polku jatkuu Kolistontietä Vankkurimännikön ohi Kangasjärven laskujoelle ja sivuaa Lakarin leirintäaluetta, josta polku palaa lopuksi metsän halki Torisevalle.

Helvetinjärven kansallispuisto
 

Helvetinjärven kansallispuisto

Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee noin 45 minuutin päässä Marttisesta.

Tule selvittämään, mikä sai luonnonvoimat siirtelemään maankuorta miljoonia vuosia sitten! Tuloksena syntyivät Helvetinjärven rotkolaakso sekä Helvetinkolu, pari metriä leveä ja 40 metriä korkea kalliosola. Geologista arvoitusta voi pohtia vaikka Haukanhiedan upealla hiekkarannalla.

Ähtäri Zoo
 

Ähtäri Zoo

Ähtäri Zoo sijaitsee reippaan puolen tunnin etäisyydellä Marttisesta.

Ähtäri Zoo on luonnonmukainen eläinpuisto, joka on tarjonnut hauskoja elämyksiä luonnon ja eläinten parissa jo lähes 50 vuoden ajan. Portit avattiin yleisölle ensimmäisen kerran 17.6.1973. Ensimmäinen puiston asukki oli Köpi -niminen hirvi, josta tuli myös tuoreen puiston tunnuseläin. Nyt Ähtäri Zoossa voi tutustua yli 50 eläinlajiin. Tervetuloa patikoimaan, luonto- ja eväsretkelle ainutlaatuiseen ympäristöön.

Suomen suurin kyläkauppa
 

Suomen suurin kyläkauppa

Tuuri sijaitsee reippaan puolen tunnin etäisyydellä Marttisesta.

Keskisen Kyläkauppa on Suomen suurin tavaratalo, Kyläkaupassa asiointi on elämys. Sen välitön tunnelma, uskomattomat yksityiskohdat ja yllättävät kohtaamiset on koettava henkilökohtaisesti. Kyläkaupassa on kiinnitetty erityistä huomiota elämyksellisyyteen ja viihtyvyyteen – ostettavaa, katsottavaa ja tekemistä on siis koko perheelle vauvasta vaariin.

Rinteeseen Virroilla
 

Rinteeseen Virroilla

Koko perheen rinnepaikka sijaitsee noin 10 minuutin päässä Marttisesta

Pukkivuori on erinomaisen sijaintinsa ja mukavien rinteidensä ansiosta loistava laskettelu- ja lautailupaikka kaikenikäisille ja -taitoisille harrastajille. Pukkivuori sijaitsee aivan Virtain kaupungin keskustassa urheilukeskuksen yhteydessä. Alueella on laskettelun lisäksi loistavat maastohiihtoalueet, ulkoluistelupaikka ja jäähalli.

Koko perheen viihtymistä lisää loistava ja turvallinen pulkkamäki sekä taukolaavu tulipaikkoineen ja puinee.

Pääsiäisenä on kevään viimmeinen avoinna olo viikonloppu pukkivuoressa, hyödynnähän se! 7.-9.4 klo 11-18.30.

Killinkosken Wanhan Tehdas
 

Killinkosken Wanhan Tehdas

Killinkosken Wanhan tehtaan miljöösijaitsee noin 20 minuutin päässä Marttisesta.

Vanhoista tehdastiloista on Kyläyhdistys kehittänyt mielenkiintoisen matkailukohteen, joka heijastaa maaseudun keskellä harvinaista yli 100-vuotiasta teollisuusperinnettä. Kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy. Tervetuloa tutustumaan!.

Serlachius-museot
 

Serlachius-museot

Serlachius-museot sijaitsevat noin tunnin etäisyydellä Marttisesta.

Serlachius-museot Mäntässä tarjoavat kohtauspaikan taiteelle ja tarinoille ja niiden korkeaa laatua arvostaville ystäville. Serlachius-museoita on kaksi: taidemuseo Gösta ja taiteesta sekä historiasta tarinoiva Gustaf-museo. Ydinsisältöömme kuuluvat taide, arkkitehtuuri, historia, hyvä ruoka, kaunis järviluonto ja sydämellinen palvelu.


Kirstin Galleria
 

Kirstin Galleria

Kirstin Galleria sijatsee noin 10 minuutin etäisyydellä Marttisessa.

Pitkä, kylmä kevät on ollut hyvää aikaa rauhassa tutkia luonnon heräämistä, silmuja ja versoja.

Uusia tauluja on syntynyt, kehystyksiä on tullut Kuvaamo Intosta ja painotuotteita Grafiosta. Onneksi taiteesta ja luonnosta voi nauttia näin verkossa ja kesän tullen koronaohjeiden mukaisesti Galleriassakin. Tervetuloa tutustumaan, ehkä joku kuva tai tuote ilahduttaisi vielä kotonakin! 

– Kirsti –

Galleria Virinä
 

Galleria Virinä

Galleria Virinä sijatsee noin 10 minuutin etäisyydellä Marttisesta.

Galleria Virinä on Virtain keskustassa sijaitseva galleria, jossa vaihtuvat näyttelyt kuukausittain taiteilijoilta Virroilta ja myös muualta.

VisitVirrat
 

VisitVirrat

Onnistu Virroilla

Virrat on juhannuskaupunki ympäri vuoden. Katso VisitVirrat.fi -sivustolta mitä muuta löydät alueeltamme. 

 
 
Sivua päivitetty: 03.04.2023

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo    Sustainable Travel Finlandin logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy