Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-19.jpg
 
 

Ajankohtaista

18.04.2023

Lautapeli "Pirkan pörriäiset" kaikille Pirkanmaan kuntien nuorisotiloille

Lautapeli
Nuoret ideoivat ympäristökasvatuksellisen lautapelin "Pirkan pörriäiset" Marttisen Piryke -hankkeessa. Pelin ulkoasun ja kuvituksen suunnittelee virtolainen Sanni Ruokonen.


Marttisessa on menossa Keski-Suomen Ely- keskuksen myöntämän hankerahoituksen avulla Piryke -hanke, jossa kehitetään ympäristökasvatusta Pirkanmaan kunnallisessa nuorisotyössä.

Hankkeessa on ideoitu nuorten kanssa yhdessä ympäristökasvatuksellinen lautapeli "Pirkan pörriäiset", joka liittyy pölyttäjähyönteisiin ja niiden merkitykseen luonnon monimuotoisuuden ja ravinnontuotannon kannalta. Pelin ideoinnissa on ollut mukana Ilmastosoturit-ryhmien jäseniä Ruovedeltä ja Lempäälästä. 

Lautapelin kansikuva

Peliä teetetään 300 kpl ja se jaetaan mm. kaikille Pirkanmaan kuntien nuorisotiloille ja muille Marttisen yhteistyökumppaneille. Pelin valmistuksessa on hyödynnetty mahdollisimman paljon nuorten työpajoja, jotka valmistavat pelin eri osia. Valmistamisessa käytetään myös mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. 

Pelin ja sen osien (säilytyslaatikko, pelilauta, peliin tulevat kortit, pelin säännöt) ulkoasun ja kuvituksen suunnittelee virtolainen Sanni Ruokonen, joka käy Virroilla lukiota.

Sanni Ruokosen kuva


 
 
 
 
Sivua päivitetty: 15.05.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy