Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
Maastopyöräilijä lumisessa kuusimetsässä.
 
 
 

Pääsiäisenä Marttiseen koko perheellä!

Pääsiäislomalla nautitaan kevättalvesta ja luonnosta monilla tavoilla! Vuokraa Marttisen tunnelmallinen hirsihuvilahuoneisto ja nauti Marttisen alueen aktiviteeteista. Marttisen päärakennuksen vastaanotto ja kahvio ovat avoinna Pääsiäisenä 29.-31.3.2024 joka päivä klo 10-15. Kahviossamme voit nauttia paikan päällä tai ottaa mukaan niin suolaiset kuin makeatkin herkut. Lisäksi kahviossa on asiakkaidemme käytössä biljardipöytä, paljon erilaisia lautapelejä, iWall ja pienten lasten leikkinurkkaus.

Touhua löytyy myös muualta Virroilta sekä lähialueilta: Virtain keskustassa sijaitsee muun muassa mukava koko perheelle sopiva Pukkivuoren laskettelurinne sekä Torisevan luontopolku ja rotkojärvet. Lisäksi puolen tunnin etäisyydeltä Marttisesta löytyvät muun muassa Ähtäri Zoo ja Tuurin kyläkauppa sekä tunnin etäisyydellä Serlachius-museot Mäntässä. Valinnan teet sinä ja perheesi! 

Aktiivinen ulkoilu- tai kulttuuripäivä saa arvoisensa päätöksen oman hirsihuvilahuoneiston saunan löylyissä ja pulahdus Tarjanne -järven veteen kruunaa päivän. Hyvin nukutun yön jälkeen, saa viettää hitaan aamun ja tehdä yhdessä aamiaista tai ostaa sen valmiina Marttisen Ravintola Herrasesta.

Tervetuloa Marttiseen! 


Varaa hyvät unet hirsihuvilahuoneistosta Pääsiäisenä Marttisesta!       Tutustu Marttiseen virtuaalisesti!    Lue alta mitä kaikkea Marttisessa ja Marttisen lähialueilla voi puuhata!


 
Marttisen saaren lintutorni ja luontopolku
 

Marttisen saaren lintutorni ja luontopolku

Marttisen noin 1 km pituinen luontopolku on helppokulkuinen. Matkalla olevat 10 taulua esittelevät sekä alueen luontoa että perinteitä ja kulttuuria.

Marttisensaarella on monenlaista luontoa: varjoisia naavoittuneita kuusikoita, vanhojen mäntyjen ja kuusten alaisia sekametsiä sekä reheviä rantametsiä. Herraskoski ja sen yläpuolinen suvanto lintutorneineen ovat näyttäviä vesiluontokohteita.

Marttisen luontopolulla on kahden kuukauden välein vaihtuva teema, joka on valittu jonkin kansallisen tai kansainvälisen teemapäivän mukaan. Teemoihin liittyen on suunniteltu lapsille sopivia tehtäviä, joita voi tehdä matkan varrella.

Marttisen päärakennuksen sisäänkäynnin vieressä on postilaatikko, josta voi ottaa mukaan luontopolun kartan, tehtävät sekä tehtävissä tarvittavat välineet.

Luontopolun kartan löydät tästä!

Marttisen iWall
 

Marttisen iWall

iWall on aktivoiva ja monipuolinen liikuntapeliseinä, jota voi pelata samanaikaisesti 1-2 pelaajaa. Pelaaminen on hauskaa iästä tai mahdollisista toimintarajoitteista riippumatta. iWall sisältää tällä hetkellä 18 liikuntapeliä ja peleissä on valittavina jopa 6 eri vaikeustasoa. Marttisesta iWall löytyy kahvion yhteydestä päärakennuksesta. Tulehan pelaamaan!


Marttisen MOBO -suunnistus
 

Marttisen MOBO -suunnistus

MOBO on suunnistuksen ilmainen mobiilisovellus, jonka voi ladata älypuhelimeen sovelluskaupasta. MOBO sopii suunnistukseen yksin tai porukassa - lajiin tutustujille, lajin aloittelijoille tai omatoimisille harjoittelijoille.

Sovelluksesta löytyy myös Marttisen saaren rata!

Lue lisää MOBOsta!

Marttisen boulderointiluola
 

Marttisen boulderointiluola

Boulderointiluolassamme on paksut patjat turvaamassa putoamista. Boulderointi on helppo ja turvallinen laji aloittaa kiipeily. Bouderointi kehittää monipuolisesti voimaa, notkeutta ja tasapainoa.

Boulderointiluola on majoittujien vapaassa käytössä. Kysy vapaita aikoja vastaanotostamme ja eikun kiipeilemään!

Marttisen laavut ja nuotiopaikat
 

Marttisen laavut ja nuotiopaikat

Kaikki Marttisen laavut ja nuotiopaikat ovat majoittujien vapaassa käytössä! 

- Herraskosken kota

- Vihdan puolikota

- Tornin laavu

- Lomasaaren grillikatos

Marttisen alueen kartta

Marttisen monitoimisali
 

Marttisen monitoimisali

Marttisen päärakennuksen monitoimisalissa voi pelata (esim. lentopallo, sulkapallo, koripallo, sähly) ja liikkua omatoimisesti. Tila on majoittujien vapaassa käytössä, varaathan tilan etukäteen vastaanotostamme!

Laskettelemaan Virroilla
 

Laskettelemaan Virroilla

Koko perheen rinnepaikka sijaitsee noin 10 minuutin päässä Marttisesta.

Pukkivuori on erinomaisen sijaintinsa ja mukavien rinteidensä ansiosta loistava laskettelu- ja lautailupaikka kaikenikäisille ja -taitoisille harrastajille. Pukkivuori sijaitsee aivan Virtain kaupungin keskustassa urheilukeskuksen yhteydessä. Alueella on laskettelun lisäksi loistavat maastohiihtoalueet, kaukalo ja jäähalli.

Koko perheen viihtymistä lisää loistava ja turvallinen pulkkamäki sekä taukolaavu tulipaikkoineen ja puineen! Klikkaa kuvasta lisää tietoa Pukkivuoresta.

Torisevan rotkojärvet ja luontopolku
 

Torisevan rotkojärvet ja luontopolku

Torisevan rotkojärvet ja luontopolku sijaitsevat noin 15 minuutin etäisyydellä Marttisesta.

Torisevan rotkojärvet - Alainen, Keskinen ja Yläinen Toriseva - ovat kuuluisia syvyydestään ja jylhien kallioiden tavoin äkkijyrkistä rannoistaan. Toriseva sijaitsee aivan kantatie 66 varressa. 

Halutessaan reippailua, voi lähteä patikoimaan Torisevan 6,5 km pitkälle luontopolulle. Se alkaa kahvimajalta seuraten Alaisen Torisevan kalliorannan päällä olevaa polkua järven eteläpäähän Inkerinkalliolle (1,2 km). Polku jatkuu Kolistontietä Vankkurimännikön ohi Kangasjärven laskujoelle ja sivuaa Lakarin leirintäaluetta, josta polku palaa lopuksi metsän halki Torisevalle.

Killinkosken Wanhan Tehdas
 

Killinkosken Wanhan Tehdas

Killinkosken Wanhan tehtaan miljöö sijaitsee noin 20 minuutin päässä Marttisesta.

Vanhoista tehdastiloista on Killinkosken Kyläyhdistys kehittänyt mielenkiintoisen matkailukohteen, joka heijastaa maaseudun keskellä harvinaista yli 100-vuotiasta teollisuusperinnettä. Museoiden ja näyttelyiden lisäksi Wanhalla Tehtaalla sijaitsee nauhojen ja remmien tehdasmyymälä, kahvila sekä kirpputori. Tervetuloa tutustumaan!.

Tervetuloa Virroille!
 

Tervetuloa Virroille!

Onnistu Virroilla

Virrat on Juhannuskaupunki ympäri vuoden. Klikkaa kuvaa ja katso Visit Virrat -sivustolta mitä muuta löydät alueeltamme!

Vinhan kirjakauppa
 

Vinhan kirjakauppa

Vinhan kirjakauppa sijaitsee noin 30 minuutin päässä Marttisesta.

Vinhan toiminnan sydämenä on perinteinen kivijalkakauppa, jonka ympärille on kehitetty idyllinen kulttuurikeskus ja matkailukohde. Vinhan jatkuvuus perustuu vanhan kunnioittamiseen ja uuden luomiseen. Ruoveden ympäristö ja sen kulttuurihistoriallinen maine antaa kirjakaupan toiminnalle ja tapahtumille oikeanlaiset puitteet. Nauti ja koe ainutlaatuinen tunnelma!

Helvetinjärven kansallispuisto
 

Helvetinjärven kansallispuisto

Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee noin 45 minuutin päässä Marttisesta.

Tule selvittämään, mikä sai luonnonvoimat siirtelemään maankuorta miljoonia vuosia sitten! Tuloksena syntyivät Helvetinjärven rotkolaakso sekä Helvetinkolu, pari metriä leveä ja 40 metriä korkea kalliosola. Geologista arvoitusta voi pohtia vaikka Haukanhiedan upealla hiekkarannalla.

Ähtäri Zoo
 

Ähtäri Zoo

Ähtäri Zoo sijaitsee reippaan puolen tunnin etäisyydellä Marttisesta.

Ähtäri Zoo on luonnonmukainen eläinpuisto, joka on tarjonnut hauskoja elämyksiä luonnon ja eläinten parissa jo lähes 50 vuoden ajan. Portit avattiin yleisölle ensimmäisen kerran 17.6.1973. Ensimmäinen puiston asukki oli Köpi -niminen hirvi, josta tuli myös tuoreen puiston tunnuseläin. Nyt Ähtäri Zoossa voi tutustua yli 50 eläinlajiin. Tervetuloa patikoimaan, luonto- ja eväsretkelle ainutlaatuiseen ympäristöön.

Suomen suurin kyläkauppa
 

Suomen suurin kyläkauppa

Tuuri sijaitsee reippaan puolen tunnin etäisyydellä Marttisesta.

Keskisen Kyläkauppa on Suomen suurin tavaratalo, Kyläkaupassa asiointi on elämys. Sen välitön tunnelma, uskomattomat yksityiskohdat ja yllättävät kohtaamiset on koettava henkilökohtaisesti. Kyläkaupassa on kiinnitetty erityistä huomiota elämyksellisyyteen ja viihtyvyyteen – ostettavaa, katsottavaa ja tekemistä on siis koko perheelle vauvasta vaariin.

Serlachius-museot
 

Serlachius-museot

Serlachius-museot sijaitsevat noin tunnin etäisyydellä Marttisesta.

Serlachius-museot Mäntässä tarjoavat kohtauspaikan taiteelle ja tarinoille ja niiden korkeaa laatua arvostaville ystäville. Serlachius-museoita on kaksi: taidemuseo Gösta ja taiteesta sekä historiasta tarinoiva Gustaf-museo. Ydinsisältöömme kuuluvat taide, arkkitehtuuri, historia, hyvä ruoka, kaunis järviluonto ja sydämellinen palvelu.


 
 
Sivua päivitetty: 26.03.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy